Биографии. Мемоари. Писма

Промоции

Намалена цена! Завоевателят на света. Животът на Чингис Хан Уголеми

Завоевателят на света. Животът на Чингис Хан

Рьоне Грусе

2528

Употребявана

Далечната история на един от най-легендарните владетели е пресъздадена толкова живо, че наподобява роман с ярък и запомнящ се герой.

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

Добави в списъка ми с желания

Издателство Рива
Година 2010
Град София
Страници 295
Език български
Корици меки
Тегло 163*232
Състояние много добро

...откъси от книгата

Неизбродният сибирски лес, монголската степ, пустинята Гоби, главозамайващите върхове на планината Алтай - на този внушителен фон сякаш отеква мощен тропот от бясно препускащи воини... Далечната история на един от най-легендарните владетели е пресъздадена толкова живо, че наподобява роман с ярък и запомнящ се герой.
Бележитият историк Рьоне Грусе (1885-1952), специалист по история на Изтока, член на Френската академия, разгръща страница по страница бурния живот на държавника и пълководеца, създал могъща и влиятелна империя, чиято територия обхваща половин Азия. В шеметната епопея достойно място заемат и обитателите на Волжко-Камска България. Редом с невероятните завоевания на великия хан на монголите изплува и духовната и моралната му същност. Военният възход се преплита с лични страсти, за да се открои многоликият образ на Чингис хан, който на смъртното си ложе се обръща към своите синове с думите: Извоювах огромна империя за вас, но животът ми бе твърде кратък, за да завладея света. Тази задача оставям на вас...

30 други продукти в същата категория: