Бизнес. Икономика. Реклама

Намалена цена! Магнатите. 10 портрета Уголеми

Магнатите. 10 портрета

Алекс Капус

11457

Нова

Алекс Капус обрисува десет портрета на големи индустриалци, основатели на световни фирми. Той е по следите на онзи неповторим момент, в който кристализират идеите им. Търси историческите и обществените обстоятелства, под влияние на които те се издигат до световно икономическо могъщество, и показва, че предприемаческите завоевания са били свързани и с човешки рискове.

"Линд", "Бали", "Маги", "Йегер – Лъо Култър", "Нестле", "Лой", "Хофман – Ла Рош", "Браун – Бовери", "Гербер" и "Бюрле"

Повече детайли

1 книга на склад

11,90 лв

-15%

14,00 лв

Добави в списъка ми с желания

Издателство Прозорец
Година 2009
Град София
Страници 158
Забележки Пожълтяване отстрани от съхранение

...откъси от книгата

Съдържание:

Предговор
1. Рудолф Линд
Как красивият патрициански син от Берн Рудолф Линд започва да прави опити с какаото, за да впечатли младите дами, и по невнимание открива тайната на най-добрия шоколад в света
2. Карл Франц Бали
Как Карл Франц Бали купува за жена си дванадесет чифта елегантни дамски ботушки, защото е забравил номера на крака и, и след завръщането си основава най-голямата фабрика в света
3. Юлиус Маги
Как италианецът Микеле Маги става горд собственик на мелница и как синът му Юлиус революционизира хранителните навици на човечеството с кубчето "маги"
4. Антон льо Култър
Как чудакът часовникар Антон льо Култър от планината Юра започва да произвежда най-прецизните зъбчати колелца и благодарение на него швейцарската часовникарска индустрия започва своя възход.
5. Анри Нестле
Как бездетната аптекарска съпруга Клементине Нестле е завладяна от прекомерна любов към недохранените пролетарски деца и как заради нея мъжът и Анри Нестле открива сухото мляко.
6. Йохан Якоб Лой
Как Цюрих е заплашен да се удави в собствените си пари и как ковчежникът Йохан Якоб Лой решава проблема, като основава първата модерна швейцарска банка.
7. Фриц Хофман-Ла Рош
Как безелският артист Ла Рош открива съвсем неефикасен, но добър на вкус сироп против кашлица и по този начин полага основата на най-големия фармацевтичен концерн на света.
8. Чарлс Браун и Валтер Бовери
Как Чарлс Браун и Валтер Бовери правят електрическа светлина достояние на света и как приятелството между гения и търговеца се разпада двадесет години по-късно.
9. Валтер Гербер
Как търговецът на сирене Валтер Гербер се опитва да предпази швейцарското сирене от тропическата болест и как хитрият американец Джеймс Луис Крафт измъква от него производствената тайна на топеното сирене
10. Емил Бюрле
Как по време на война чувствителният студент по история на изкуството Емил Бюрле се превръща в суров и недостъпен мъж и след Версайския мирен договор става и основен производител на оръжие за Хитлер

30 други продукти в същата категория: