Етнология. Антропология

Намалена цена! Българският Фън Шуй, второ преработено и допълнено издание Уголеми

Българският Фън Шуй, второ преработено и допълнено издание

Цветозар Мръвков

977

Употребявана

Това в една книга, изследваща паралелите между изкуството да търсиш хармонията и благоденствието в българската народна традиция и източното изкуство Фън Шуй.

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

Добави в списъка ми с желания

Издателство Изток-Запад
Година 2013
Град София
Страници 141
Корици меки
Забележки отлично състояние

...откъси от книгата

Второто издание е изцяло преработено, като са коригирани множество грешки и неточности, допуснати в първото издание. Добавена е и нова глава, посветена на тайните на българската шевица.
 
  Идвайки по пътищата на великото преселение, нашите предци носят в тези земи не само религиозно (понятието за Тангра), но и научно познание, мъдростта на древните култури, с които са се срещнали.
  Доказателство за това са множество статуетки, маски и различни ритуални предмети от археологически разкопки на територията на днешна България. Сред тях виждаме и копия от статуетки на китайски и индийски божества.
  Най-ценното, което са донесли предците ни от дългото пребиваване в Азия е българския календар на животните. По него нашите предци правели прецизни астрономически изчисления. Използван е по български земи до времето на Възраждането, а  днес е известен като... източен (китайски). Да, същия - годината на мишката, на вола, на тигъра....
  Какво са знаели дедите за тайнствените връзки между човека, земята и небето и къде е скрито днес това знание?
  В светлината на древните поверията, приказките, суеверията и легендите, авторът дава много и интересни интерпретации на добре познати мотиви от българската фолклорната традиция.
  Защо връзваме червен конец против уроки? Защо носим мартеници? Защо не бива да подаваме през прага или да сядаме на ъгъл? Защо огледалото е полезен, но и опасен предмет?
  Книгата предлага на читателя интересни връзки между източната концепция за единството между всичко съществуващо, за вездесъщата космическата воля и древните представи на българите за устройството на света.

30 други продукти в същата категория: