Фантастика. Фентъзи

Намалена цена! Денят на трифидите Уголеми

Денят на трифидите

Джон Уиндъм

2064

Употребявана

"Денят на трифидите" не е роман на ужасите, а мъдро предупреждение за риска, който крие всяка самонадеяна човешка безотговорност.

Повече детайли

1 книга на склад

5,95 лв

-15%

7,00 лв

Добави в списъка ми с желания

Издателство Галактика
Година 1982
Град Варна
Страници 355
Език български
Корици меки
Състояние отлично

...откъси от книгата

Джон Уиндъм създава "Денят на трифидите" през 1951 година. Днес, 54 години по-късно, тази страховита история се е превърнала в научнофантастична класика, за която лондонският "Таймс" пише, че "притежава целия реализъм на ясно осъзнат кошмар".

Бил Мейсън заради травма е с превръзка на очите и пропуска най-зрелищния метеоритен дъжд, падал някога над Англия. На следващия ден сваля превръзката и с ужас установява, че хиляди слепци се скитат по улиците. Скоро среща Джозела, друга щастливка съхранила зрението си. Двамата напускат града, осъзнали, че безопасният и така добре познат само допреди 24 часа свят, завинаги е изчезнал. Апокалипсисът бавно, но сигурно напредва с Трифидите - странни растения, появили се на различни места по Земята. Трифидите достигат над два метра, измъкват корените си от почвата, ходят и убиват човек само с един светкавичен замах на отровните си пипала.

30 други продукти в същата категория: