Home

Намалена цена! Турнирът Уголеми

Турнирът

11760

Употребявана

Шахът, твърдеше Аскам, учи на много важни уроци!

Повече детайли

1 книга на склад

12,00 лв

-20%

15,00 лв

Добави в списъка ми с желания

Година214
ИздателствоБард
ГрадСофия
Страници346
Състояниемного добро

...откъси от книгата

Англия, 1546 г.

Нищо около младата принцеса Елизабет не е сигурно. Тя не е посочена като престолонаследница, но въпреки това си остава заплаха за по-голямата си сестра и
по-малкия си брат.

В разгара на тази трескава атмосфера пристига нечувана покана от султана в Константинопол. Той иска да събере най-добрите играчи на шах от целия цивилизован свят и да ги изправи един срещу друг.

Роджър Аскам, учител на Елизабет и наставник в изкуството на властта и политиката, е твърдо решен да държи възпитаницата си далеч от всички опасности и решава да вземе Елизабет със себе си на пътешествието до бляскавата османска столица за турнира.

Но щом пристигат, двамата се натъкват на много по-големи опасности от онези в родината. В града вилнее убиец. Един католически кардинал е открит мъртъв и обезобразен. Аскам е натоварен от султана да разследва убийството. Но докато задълбават в разследването си, Аскам и Елизабет попадат на мрачни тайни, ужасни престъпления и нечувана поквара. Неща, които ще оставят за цял живот отпечатъка си върху младата принцеса и ще я превърнат в кралицата, която познаваме от историята.

Отзиви

Оценете книгата

Турнирът

Турнирът

Шахът, твърдеше Аскам, учи на много важни уроци!

Оценете книгата

30 други продукти в същата категория: