Съвременна българска литература

Намалена цена! Антарктида - окото на Космоса Уголеми

Антарктида - окото на Космоса

Боян Биолчев

9402

Нова

Книгата не е пътепис, а резюме на най-интересните впечатления от приключенията в Антарктида, където авторът бил два пъти – през 2001 и 2004 г.

Повече детайли

1 книга на склад

8,50 лв

-15%

10,00 лв

Добави в списъка ми с желания

Издателство Стандарт
Година 2011
Град София
Страници 104
Корици меки
Формат среден

...откъси от книгата

В тази книга Антарктида е очаквано студена и неочаквано забавна. Находчиво жанрово определена като реалити роман, „Антарктида - окото на космоса" стъпва върху документалната основа на една реална експедиция до ледения континент, но разгръща сюжетите си по начин, който приближава текста до романовото, прави от разказаното трудно определима смес от фикция и факт. Така Антарктида ни ? разказана увлекателно, остроумно и мъдро - защото през поредицата комични случки за овладяването на природата от хората читателят неминуемо стига до посланието, че където и да отиде, човек пренася своя свят, сътворен от, собствените му недостатъци и просветления.
Из „Литературен вестник”

От 1965 г. Боян Биолчев е автор на над 200 научни публикации, както и на десетки статии в печата с общокултурна и публицистична насоченост. Автор е на над 20 белетристични книги. Сред най-известните му книги са: "Очите плачат различно", "Сатурнов кръг", "Държавата Урария", "Сладко нищо", "Мираж под наем", "Градината на чичо Блум", "Амазонката на Варое".

Негови романи и разкази са преведени на няколко европейски езика. Сценарист е на 6 игрални и 2 документални филма.

30 други продукти в същата категория: