Световни исторически романи

Намалена цена! Мирът на Хитлер Уголеми

Мирът на Хитлер

Филип Кер

1656

Употребявана

Исторически роман за трескавият свят на задкулисната политика!

Повече детайли

1 книга на склад

9,60 лв

-20%

12,00 лв

Добави в списъка ми с желания

Издателство Бард
Година 2008
Град София
Страници 556
Език български
Корици меки
Забележки отлично състояние

...откъси от книгата

Есента на 1943 г. След поражението при Сталинград Хитлер знае, че не може да спечели войната. Знае също, че предстоящата конференция в Техеран ще заложи основите на бъдещия мир. Рузвелт вече е поискал безусловната капитулация на Германия като задължително условие за мирни преговори. С надеждата да извоюва по-благоприятни условия Хитлер е пратил свои тайни емисари при Тримата големи. Без негово знание същото е направил и Химлер, който готви преврат като разменна монета за мирното споразумение. Рузвелт и Сталин са склонни да преговарят за разлика от Чърчил. Скоро напрежението в Техеран ще стигне връхната си точка и градът ще се превърне в сцена на опасна игра, в която много хора са заложили живота си.
В центъра на всичко това се оказва Уилард Майер, оперативен агент, когото Рузвелт е избрал за свой пратеник. Хладнокръвен женкар със съмнително минало, Майер е съвършеният контрапункт на мъглявия свят от измамности, които съставляват света на задкулисната политика.
Не по-малко убедителни са и другите участници в драмата – Рузвелт, Чърчил, Сталин и Хитлер, както и Химлер, Молотов и Шеленберг. Всички те населяват трескавия свят на един провокиращ трилър за онова, което е могло да бъде – една алтернативна история, в която съдбата на Европа е поставена на карта.

Отзиви

Оценете книгата

Мирът на Хитлер

Мирът на Хитлер

Исторически роман за трескавият свят на задкулисната политика!

Оценете книгата

30 други продукти в същата категория: