Духовни учения

Промоции

Намалена цена! История на китайската мисъл Уголеми

История на китайската мисъл

Ан Чън

262

Употребявана

Продуктът вече не е наличен

Добави в списъка ми с желания

Година 2001
Издателство Рива
Страници 692
Корици твърди
Забележки отлично състояние

...откъси от книгата

Тази книга е предназначена за любознателна, но не непременно специализирана публика, за студенти, с чиито интереси е нарочно съобразена, тъй като в дългогодишната си преподавателска работа в Националния институт на Франция за източни езици и култури Ан Чън е разбрала необходимостта от подобно пособие при осигуряването на университетско обучение по история на китайската мисъл. Тя не си поставя за цел - впрочем неизпълнима - да даде на читателя пространни знания, а да му предложи начини сам да навлезе, да се ориентира и свободно да се движи в едно живо пространство, накратко, да плува в една материя, която може да му се стори необхватна като океан.

Книгата дава на читателя пространни знания и го ориентира, за да се движи самостоятелно и свободно в едно живо пространство, което може да му изглежда необятно като океан.
Ан Чън е специалист по интелектуална история на Китай и дългогодишна преподавателка в Националния институт за източни езици и култури и във Висшето училище за обществени науки.

30 други продукти в същата категория: