Учителя Петър Дънов - из словото

За трудностите в живота Уголеми

За трудностите в живота

Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно

1262

Нова

Съвременните хора се стремят към блага, но искат да ги получат по лесен начин, без трудности и страдания. Това е невъзможно.

Повече детайли

1 книга на склад

6,95 лв

Добави в списъка ми с желания

Издателство Хермес
Година 2015
Град Пловдив
Страници 224
Език български
Корици меки

...откъси от книгата

За да стане чист и свят, човек трябва да мине през големи трудности и страдания. Иска ли да придобие знание, сила, богатство, човек трябва да работи, да учи, да прилага това, което знае.Земята е училище. Животът ни е низ от уроци и задачи за разрешаване. Мнозина се оплакват от трудностите в живота си и търсят начин да се освободят от тях. Те искат да бъдат щастливи, без да подозират, че щастието се постига при трудности и страдания.

Страданията в живота не могат да бъдат избегнати, но могат да послужат като средство за развитие, за придобиване на нови качества и сила на характера. Учителя дава конкретни указания как да се справяме с трудните моменти, как да преминаваме по-осъзнато през болката и страданието и да ги трансформираме в добро и светлина. И напомня: Каквото и да се случи в живота ви, ще се превърне на добро. Силата на човека е в изпълнението на Божията воля.

30 други продукти в същата категория: