Окултни романи

Намалена цена! Великият магистър на тамплиерите Уголеми

Великият магистър на тамплиерите

Инес Нолие

1177

Употребявана

Великата одисея на тамплиерите, продължила почти две столетия и завършила  странно и трагично, е една от най-загадъчните страници в историята на човечеството.

Повече детайли

1 книга на склад

12,00 лв

-20%

15,00 лв

Добави в списъка ми с желания

Издателство Абагар
Година 1998
Град София
Страници 288
Език български
Корици меки
Забележки добро състояние

...откъси от книгата

Париж, 18 март 1314 г., късно вечерта. Жак дьо Моле, Великият магистър на Ордена на тамплиерите, е изгорен на клада. В името на своя Бог и на своя крал той воюва четиридесет години срещу неверниците под жежкото слънце на Светите земи. За отплата е осъден на изгаряне като еретик.
Суровият и честен Велик магистър на Ордена на Храма е чужд на интригите на кралската власт и Католическата църква. Френският крал Филип IV Хубави е притеснен от политическата мощ на Ордена, освен това целта му е да присвои огромните богатства на тамплиерите. Благородните рицари на Храма стават жертва на амбициите на короната и двуличието на папската тиара. Седем години агентите на Филип IV изтезават тамплиерите в затвора на собствената им обител - командорията Темпл в Париж. Те фалшифицират показанията им, умело и целенасочено настройват общественото мнение срещу тях. Жак дьо Моле, Великият магистър на Ордена, и множество доблестни рицари тамплиери в огъня на кладите или в тъмните подземия на затворите.
Шест века след тези събития трагичната и тайнствена съдба на прокълнатия Орден на рицарите тамплиери все още вълнува сърцата. Великата одисея на тамплиерите, продължила почти две столетия и завършила така странно и трагично, е една от най-загадъчните страници в историята на човечеството.
Може би защото духът на Храма все още е жив.

30 други продукти в същата категория: